Planlæg en billig sommerferie

Planlæg en billig sommerferie

Sommerferietiden nærmer sig med hastige skridt, og de fleste af os har planlagt eller er ved at planlægge sommerferie. Hvis du gerne vil holde ferie, men ikke har lyst til at bruge hele din opsparing, kan det være en udfordring at planlægge en sommerferie. Men det er langt fra umuligt, og minder og gode stunder behøver bestemt ikke at koste dyrt for at være sjove, gode og mindeværdige. Destinationen for din rejse er med til at afgøre, hvordan du kan gøre din ferie billigere.

Her kommer nogle tips til gode ferier, der ikke sprænger budgettet.

 

Ferier i Danmark

Hvis du sparer flybilletten til den anden side af kloden og holder ferie i Danmark i stedet, er der allerede mange penge at spare. Der er rigelig mulighed for gode feriestunder herhjemme, hvor du kan tage bilen, cykle eller gå. Danmark har rigtig mange øer, som det kan være spændende og hyggeligt at udforske, og ellers er der med garanti områder i Danmark, som du endnu ikke har det store kendskab til.

 

Billige destinationer

Hvis du trænger til at komme ud af Danmark, kan det stadig lade sig gøre at holde en budgetvenlig ferie. Hvis du vælger en destination, hvor leveomkostningerne er lave, kan de samlede omkostninger for ferien stadig holdes på et relativt lavt niveau. Billige destinationer er fx Polen, Portugal, Ungarn, Thailand og Tyskland. Fordelen ved Tyskland er fx, at det er muligt at køre eller tage bus eller tog. Det kan være både nemt, billigt og mere fleksibelt end at flyve. Der er dog mange faktorer, der er med til at afgøre, om en destination er billig. Hvis du booker i god tid, kan det også hjælpe på rejsens pris. Omvendt kan man også gøre gode kup ved at bestille en afbudsrejse i sidste øjeblik. Hvis du bliver lun på en bestemt destination, selvom det er lidt over dit budget, så lån penge akut til det, du står og mangler til at gøre din sommerferie fantastisk.

 

Overnatning

Uanset om du holder ferie i Danmark eller udlandet, er der mange penge at spare ved at vælge budgetvenlige overnatningsmuligheder. Det er ofte en af de dyreste poster, når man tager på ferie. Mange vil måske foretrække luksushotel, men hvis man er villig til at gå på kompromis med dette, bliver budgettet et helt andet. Hvis hostels og tostjernede hoteller ikke lyder tillokkende, er der også andre måder at overnatte billigt. Du kan fx leje en Airbnb-lejlighed, så du har stedet helt for dig selv. Det kan også være hyggeligt at bo lidt mere hjemligt end på et hotel.

Mad og forplejning

En anden måde at gøre sin ferie billigere på er at skære ned på dyre restaurantbesøg. I stedet kan du købe ind i det lokale supermarked og spise tapas på stranden. Eller du kan købe en sandwich til frokost og en sodavand i kiosken i stedet for at sætte dig ind på en café. Hvis du lejer en Airbnb, kan der også være adgang til et køkken, hvor du kan lave et par måltider i løbet af din ferie. Hvis du vil spare på madposten på din ferie, handler det generelt om at undgå at spise på restaurant eller café til alle måltider, da det hurtigt løber op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*