GUIDE: Sådan flytter du til udlandet

Rigtigt mange danskere oplever i løbet af deres liv, at de for en periode flytter til udlandet, enten helt eller delvist frivilligt. En vælger måske at studere i udlandet for en kort stund, en anden udsendes af arbejdet i et par år, mens en helt tredje rejser til udlandet på ubetinget tid for at forfølge kærligheden. Fælles for alle scenarier er, at man skal flytte fra Danmark, hvilket kan være rigtigt svært at indstille sig på. Så snart man er rejst, kan det tilmed også være svært at tilpasse sig nye omgivelser og kulturer. Denne artikel byder på en række tips og tricks, som kan hjælpe dig, når du skal starte et liv i et helt nyt land.

 

Praktik ved flytning fra Danmark til udlandet

Hvad end du er nervøs for, eller glæder dig til at flytte til udlandet, så er der nogle praktiske foranstaltninger du skal have styr på inden afrejse. Rejser du til udlandet i mere end seks måneder, skal du for eksempelvis inden afrejse registrere dig som udrejst af Danmark. Dette kan du både gøre hos dit lokale borgerservice eller online. Skal du være væk i mindre end seks måneder, er det en god idé at kontakte din kommune. Der gælder nemlig forskellige regler, hvis du har fremlejet din bolig i Danmark eller ej. Når du er rejst, er det desuden altid en god ide at lade dig registrere på den danske ambassade i det nye land. 

 

Huskeliste til når du flytter til udlandet

For mange er det svært at flytte til et nyt land velvidende om, at man enten skal leve der i flere måneder eller måske endda på ubestemt tid. Det kan derfor være en rigtig god ide at pakke ting fra Danmark, som giver en form for tryghed i de nye omgivelser. For nogle giver det tryghed og trøst at tage fotografier af familie og venner med til udlandet, og for andre kan det hjælpe at medbringe en gammel dagbog eller et stykke tøj af sin kærestes. Flere, der flytter til udlandet, har især svært ved at vende sig til en ny madkultur, og det kan derfor være en god ide at pakke en masse lakridser eller dåseleverpostej med i kufferten, som kan minde en om Danmark. 

 

Hjemme er der, hvor hjertet er

Det bliver uden tvivl en udfordring at flytte til udlandet, og det er vigtigt, at du giver dig selv lov til at savne og have hjemve. Ligesom kærestesorger bliver det heldigvis nemmere med tiden, og man lærer at efter et “på gensyn” kommer altid et “goddag”. Noget af det bedste ved at flytte til udlandet er, at man virkeligt lærer hvilke venskaber, der er stærkest. Nogle venner ringer og kommer måske endda på besøg, og andre gør ikke. Det er helt okay, og man kan med fordel se sin flytning som en god måde at få ‘ryddet ud i skabet’. På den måde bliver der overskud og hjerterum til at nye venskaber kan opstå, og måske endda også romancer. Så snart man er omringet af (nye) gode mennesker og god energi forstår man, at hjemme er der, hvor hjertet er. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*